Van Bommel Ventilatiewerken BV

tel.: 0347-328550

Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning

 

Een gebalanceerd ventilatiesysteem is een ventilatiesysteem, waarbij een WTW-HR-unit is geplaatst voor de afvoer en luchttoevoer van vervuilde binnenlucht en verse buitenlucht.

De afvoer van vervuilde binnenlucht geschiedt via ventilatiekanalen vanuit keuken, badkamer en/of toilet, via de ventilator naar buiten. De toevoer van verse buitenlucht geschiedt via ventilatiekanalen naar de woonkamer, slaapkamers en gangen.

In het warmteterugwinapparaat wordt d.m.v een tegenstroomwisselaar warmte overgedragen tussen de afvoerlucht en de toevoerlucht. Hierbij kan een temperatuur rendement van >95% gerealiseerd worden. Op deze wijze wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.

Een WTW-unit is voorzien van 2 filters. Voordat de frisse buitenlucht via het WTW apparaat de woning wordt ingeblazen, wordt deze eerst gefilterd.
De afvoerlucht wordt eerst gefilterd, voordat het de tegenstroomwisselaar bereikt. Dit ter bescherming van deze tegenstroomwisselaar.

Tegenwoordig zijn er verschillende uitvoeringen van deze gebalanceerde ventilatiesystemen. Zo is het mogelijk meerdere draadloze schakelaars toe te passen, of te regelen op vocht, CO2 en aan/afwezigheid.

Van Bommel ventilatiewerken BV is gespecialiseerd in de leveren en monteren van WTW warmteterugwinsystemen en werkt met de meest voorkomende fabrikaten.